انتظار عامیانه، عالمانه، عارفانه - علیرضا پناهیان
نویسنده: علیرضا پناهیان
نشر: عصر بیان معنوی
تعداد صفحات: 420
سال نشر: چاپ پانزدهم 1399
انتظار مفهومی است که در جنبههای مختلف همیشه با آن مواجه هستیم. در این کتاب به خوبی در مورد نفس انتظار و انتظار فرج توضیح داده شده است. کتابی که از نظر من خواندنش برای همه ما لازم است.
- دیگر زمان آن نیست که نگاههای عامیانه به عنوان حداقلهای قابل تحمل، موجب دلخوشی بشوند. به عبارت دیگر، در شرایط کنونی عوامزدگی آسیب های اندکی ندارد.
- برترین عبادت یاد مرگ است؛ أَفْضَلُ اَلْعِبَادَةِ ذِکْرُ اَلْمَوْتِ
برترین عبادت، انتظار فرج است؛ اَفْضَلُ الْعِبادَةِ اِنْتِظارُ الْفَرَجِ
اگر مفهوم انتظار یک مفهوم همیشگی بوده و خواهد بود و تنها به واقعیت غیبت و ظهور اتکا ندارد، پس در زمان خود امام زمان (عج) هم چنین انتظاری همچنان وجود خواهد داشت. وقتی در قرآن کریم کلمه منتظر در کنار شهادت به کار برده می شود، شاید اشارهای به همین معنا باشد؛ همان آیهای که امیرالمومنین (ع) (و یا امام حسین (ع)) در کنار بدنهای مطهر یاران شهیدشان تلاوت میکردند.
- اگر انسان منتظر حقیقی باشد و یا در اوج، به انتظار عارفانه برسد، آنگاه اگر ظهور هم رخ ندهد او به فرج شخصی خود خواهد رسید و از نعمت عنایت خاصه امام زمان (عج) برخوردار خواهد شد. شاید به همین دلیل باشد که بزرگان فرج را دو نوع دانسته اند: فرج نوعی و فرج شخصی.
* امیدوارم بریدههایی که انتخاب کردم، به اندازه کافی گویا و مناسب برای معرفی و ترغیب به مطالعه باشند.
** در این کتاب اول همانطور که در عنوان آمده است، انتظار را پله پله توصیف می کند، من در پله اولم. شاید در ابتدای پله اول. بنظرم باید بیش از اینها بخوانیم و بدانیم و عمل کنیم...
سلام علیکم
سپاس بابت معرفی کتاب. البته عنوان و توصیفات این کتاب را چند سال پیش شنیده بودم و حتی قصد تهیهی آن را داشتم. اما نمیدانم چه شد که نشد.
ان شاء الله بتوانیم در مسیر انتظار پلهپله خود را آمادهتر کنیم!